Nya regler för valutahandel

Nyheten publicerades: Mådagen den 18 maj 2009.

Den amerikanska självreglerande organisationen NFA (National Futures Organisation) har informerat alla forex brokers att ett nytt regelverk (Compliance Rule 2-43) för valutahandel har antagits.

Förbud mot hedgade valutapositioner

Från den 15:e maj är det inte längre tillåtet för valuta traders att hedga posioner.

Hedging definieras som att ta både en lång och kort position i samma valutapar, på samma konto. OBS: Detta påverkar bara nya valutapositioner. Efter de 15 maj 2009 så är det alltså inte längre möjligt, men du kommer att kunna hantera dina befintliga långa och korta positioner.

Varför förbjuds valutahedging i USA?

NFA förbjuder hedging eftersom det anses eliminera alla möjligheter till vinst på en transaktion, och samtidigt ökar kundens finansiella kostnader.

NFA’s ståndpunkt är att kunderna inte förstår vare sig bristen på ekonomiska fördelar eller de finansiella kostnader som uppstår i samband med långa och korta positioner i samma valuta.

Notera att Europeiska valutamäklare fortfarande tillåter hedging av valutapositioner.

Share on Facebook

Läs mer om valuta här:

En kommentar till artikeln “Nya regler för valutahandel”

  1. Mia says:

    Tack för nyheten! Så dom förbjuder hedging för att skydda oss valuta traders?

    Men varför eliminerar det alla möjligheter till vinst? Om man går långt och kort i samma valutapar under en kort stund, där man har stop loss för att vara beredd på båda riktningarna tex på när en stor nyhet släpps så borde man väl ha chans till vinst?

    / Valutahandels-nybörjare

Skriv en kommentar du också