Archive for the ‘schweizerfranc’ Category

Här är bankernas bästa valuta-tips inför Storbritanniens Brexit-omröstning

Onsdagen den 15 juni 2016.

I takt med att handel med sterling anses alltför dyrt ökar efterfrågan på yen och schweizerfranc, canadian pharmacy online enligt research av nyhetsbyrån Bloomberg.

Storbritanniens stundande folkomröstning om EU-medlemskap den 23 juni har ökat pundets volatilitet vilket gör att handeln how much does a prescription of cialis cost med sterling blir allt dyrare. Bankerna pekar istället kunder i riktning mot alternativa valutasatsningar eller återsäkringar som bör hålla sig oavsett resultatet.

Här är en lista över analytikernas favoritmarknader som antingen kommit fram genom research-anteckningar eller rekommenderats i intervjuer av Bloomberg News under de senaste dagarna.

(more…)

Share on Facebook

Svajigt för Euro, framförallt tydligt gentemot Dollarn

Torsdagen den 6 september 2012.

ECB, Frankfurt Euro-valutaDenna vecka är det främst två orosmoln som ruvar i horisonten för valutahandeln. Dels inväntas under torsdagen ett uttalande från ECB-chefen Mario Draghi om huruvida ECB kommer att börja köpa upp spanska statsobligationer inom den närmsta framtiden. Dels kommer USAs NFP-rapport för augusti att presenteras under fredagen. Båda dessa händelser kommer att ha stor inverkan på såväl EUR som USD.

ECB-rykten satte EUR i rullning

Under onsdagen läckte uppgifter ut till Bloomberg News gällande att ECB är på väg att enas om en plan för att göra obegränsade, men steriliserade, uppköp av statsobligationer med löptider upp till tre år – utan räntetak. Tyska Bundesbank är enligt uppgifterna de enda som fortfarande är negativt inställda till de obegränsade obligationsköpen. Den tyska förbundskanslern, Angela Merkel, har dock uttryckt visst stöd för temporära köp med kortare löptider.
(more…)Share on Facebook

Svenska kronan har safe heaven status?

Fredagen den 7 januari 2011.

Medan ekonomin i EU, USA och Storbrittanien är lite svajig, så går den svenska ekonomin superbra.

Detta får valuta- och ränteanlytiker att se den svenska kronan som ett alternativ till Schweizerfrancen, berättar Paul Robson (RBS) till Financial Times. Han fortsätter: Finanspolitiskt är inte mycket som skiljer mellan Sverige och Schewiz, två länder som båda har kraftiga överskott i bytesbalansen. Sveriges minskade exponering mot Baltikum har också bidragit till en förbättrad positionering för den svenska kronan.

Svenska kronan är rekordstark

Idag stod kronan i 8.92 SEK/EUR och 6.88 SEK/USD, vilket visar på kronans styrka mot Euron. Nu återstår att se ifall svenska kronor kommer stärkas ytterligare i spåren av de positiva (more…)Share on Facebook

Grekland säljer statsskuldväxlar, Euron stiger

Tisdagen den 13 april 2010.

En starkare efterfrågan på grekiska obligationer, gjorde att Euron och EuroZonen stärktes något mot sina viktigaste handelspartner på tisdagen.

Grekiska regeringens auktion av statsskuldväxlar gav $1.56 miljarder Euro

Dagens första auktion lockade dubbelt så mycket kapital som förra gången, 780 miljoner Euro. Obligationerna som såldes hade en längd på 26 veckor och en avkastning på 4,55%. Grekland erbjöd också statsskuldväxlar för 780 miljoner Euro, med en längd av 52 veckor och avkastning på 4,85%.

Euron stiger mot US Dollarn & brittiska pund

Det ser ut som att euro valutahandlare var glada över den lyckade auktionen av grekiska statsskuldväxlar. Under eftermiddagen så hade Euro stigit avsevärt mot flera andra valutor.
Mot dollarn (EUR/USD) från 1,3626 till 1,3573 och mot brittiska pund (EUR/GBP) från 0.8808 till 0.8839.

euro - us dollar, 13e April

euro - us dollar, 13th of April

Intradag graf, Euro mot US Dollar ovan. (more…)Share on Facebook