Bästa valutamäklaren för valutahandel

Det sista steget för att komma igång med valutahandel är minst lika viktigt som de första två. Att välja den bästa valutamäklaren för just dig och dina förutsättningar. Därför hjälper vi dig att hitta rätt valutamäklare så att du kan få en framgångsrik valutahandel

Vilka valutamäklare är seriösa?

Den första frågan man ställer sig när man ska använda en tjänst eller bank är om de är seriösa och pålitliga. Vi rekommenderar bara valutamäklare som är seriösa. De är oftast reglerade av olika finansiella institutioner likt Finansinspektionen, i olika länder, t.ex. FSA (Financial Services Agency) i England eller CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) på Cypern som är två stora länder där företag inom valutahandel ofta är belägna.

Hur mycket vill jag satsa?

Som vi vet ska man inte satsa mer än man har råd att bli av med, men beloppen man satsar har så klart också direkt inverkan på hur mycket pengar man tjänar. Beroende på vilken riskprofil man har och finansiella situation så påverkar det givetvis hur mycket man vill satsa i olika valutor. Olika valutamäklare vänder sig till olika slags kunder. Är man ett stort företag eller annan organisation så kanske man har flera tiotals miljoner att investera. Som privatperson eller småföretagare kanske det handlar om ett antal tusenlappar eller max några hundra tusen kronor.

Minsta insättningsbeloppet varierar hos de olika valutamäklarna och är något man kan titta på om man tänkt satsa ett mindre belopp för att komma igång och testa. Några av de bästa valutamäklarna som vi rekommenderar jobbar dock med både småsparare och större företag, så det är oftast inget problem, men kan ändå vara en viktig punkt att känna till.

Är du helt ny och osäker på din sak så kan du med 1000 kronor registrera dig hos de allra flesta i vår topplista med valutamäklare.

Valutapar

För dig som är nybörjare är det ofta enklare att börja handla med ett valutapar som du känner till och har viss känsla för om det går bra för landet eller inte. Landet du bor i är ju oftast det du har bäst koll på, så för oss svenskar är det ofta enklast att handla med ett valutapar baserat på SEK, t.ex. svenska kronor mot USD och valutaparet USD/SEK är något som finns hos flera av valutamäklarna.

Egentligen är det inte så mycket svårare än så. Titta igenom vår lista med recenserade valutamäklare och se vilken som stämmer bäst in på dina förväntningar. Ofta finns bra erbjudanden hos de olika valutamäklarna för att du ska prova på just dem. Vi har rankat de bästa valutamäklarna i en topplista här.

›› Nästa (Topplista med valutamäklare) >>

<< Föregående sida (Välj trading strategi)
Tillbaka till Översikten (Nybörjarguide: Kom igång med valutahandel)