Recension

Sanningen om CMC Markets

Här får Du veta vad oberoende professionella traders tycker om CMC Markets.

6,58 / 10 stjärnor. (Varför? Läs vidare nedan..)

Innan Du börjar valutahandel med CMC Markets

Här kommer några viktiga punkter som ForexTrading.se valt att belysa med CMC. Läs igenom punkterna nedan för att få full inblick i firman och anledningen till vår betygsättning av CMC Markets.

Insättningsalternativ: Insättningsalternativ är via banköverföring, girobetalning eller kreditkort (Visa eller Mastercard).

Nerladdning av mjukvara? Ja, du behöver ladda ner mjukvara för att komma igång. Dessvärre kan det ofta ta längre tid än 24 timmar att få en länk till programvaran för nerladdning. Ganska irriterande om du snabbt vill komma igång och testa klienten.

Sign-up bonus: Nej, CMC Markets erbjuder ingen sign-up bonus.

Handla valuta genom CMC Markets?

Valutor och övriga instrument: CMC Markets har ett gediget utbud av olika valutor, aktieindex, valutaindex och relaterade instrument.

Exekutering av valutor: CMC Markets har dessvärre en del problem med exekuteringen. Priserna kan ofta justeras innan du har hunnit lägga en order, eller så nekas du att sälja. Spread över 1 % har rapporterats om du inte lägger en specifik nivå att gå in på. Market makern sätter priserna på valutorna och aktieindexen. Är det inte så många som handlar med en viss valuta eller aktieindex genom CMC, så riskerar du att betala hög spread.

Spread (köp- och säljkurser): CMC Markets är den enda valutamäklaren som vi vill varna för, efter många mail från besvikna kunder som känner sig lurade. Problemet är att CMC ibland inte exekverat en köporder när de borde gjort det och samma sak för säljorders – ibland med upp till en dags fördröjning. De skickar också margin calls när de inte borde göra det, dvs tvångslikvidation av din valutaposition.

Support: CMC Markets har 24-timmars support, mellan måndag till fredag. Erbjuder också utbildning i CFD’s, en typ av derivatinstrument som Du förutsätts handla med hos CMC.

Resurser (tool, charts): Det finns en del resurser, men systemet saknar framför allt marknadsanalyser på viktiga valutapar och automatiska trading robots.

Vad får Du som kund hos CMC Markets?

Valutapar: Totalt ingår ett 100-tal valutapar när Du öppnar konto hos CMC Markets.

För Dollar traders finns 19 valutor att handla mot : USD/CAD, USD/CHF, USD/DKK, USD/HUF, USD/JPY, USD/MXN, USD/NOK, USD/PLN, USD/SEK, USD/SGD, USD/ZAR, USD/ILS, EUR/ILS, GBP/ILS, USD/TRY, EUR/TRY, USD/MXN, USD/CZK, USD/HKD

För Euro traders finns 16 valutor att handla mot: EUR/AUD, EUR/CAD, EUR/CHF, EUR/DKK, EUR/GBP, EUR/HUF, EUR/JPY, EUR/NOK, EUR/NZD, EUR/PLN, EUR/SEK, EUR/ZAD, EUR/USD, EUR/MXN, EUR/CZK, USD/HKD.

För dem som handlar Pund finns bland annat följande valutapar: GBP/AUD, GBP/CAD, GBP/CHF, GBP/JPY, GBP/NZD, GBP/SGD, GBP/USD, GBP/SGD, GBP/HKD, GBP/SEK.

Bland övriga instrument märks råvaror som guld, silver, olja, bomull, vete och aktieindex.

Belåning: Du kan belåna upp till 100 ggr hos CMC Markets för de flesta valutapar, medan belåningen är mellan 10-20 gånger för de flesta råvaror och aktieindex.

Marknadsanalyser: Gratis råvaru- och valutaanalyser tillhandahålls av CMC Markets.

Om CMC Markets

Finansiell säkerhet: Info saknas.

Finansiell Reglering: CMC Markets är reglerad av de finansiella myndigheterna i Storbritannien, FSA. I den osannolika situationen att CMC Markets skulle gå bankrupt, så kan kunder och kreditorer få en viss garanti (upp till $50 000).

Mjukvara och grafik hos CMC Markets

De flesta traders gillar CMC Markets snabba multiplattform, som är enkel att jobba med och där du kan välja mellan en stor rad valutor, råvaror och aktieindex från samma plattform.

Andra namn på CMC Markets

CMC Markets stavas ibland felaktigt CMS Markets, men CMS är en annan valutamäklare. CMC Markets finns registrerat i Storbritannien under namnet CMC Markets Limited, samt i Australien och Singapore. Företaget är reglerat av FSA i Storbritannien.

>> Gå vidare till CMC Markets hemsida
>> Läs fler utvärderingar av andra valutamäklare med bättre betyg