BitCoin implementerar två nya hardforks

investera i bitcoin

Kryptovalutor blir allt mer populärt och fortsätter att skapa rubriker, men ingen kryptovaluta är lika stor som BitCoin. Priset för BTC har passerat 6000 dollars sträcket vilket innebär en ökning med mer än 1000 dollar sedan augusti. Anledningen till att vi jämför med augusti är för att en hardfork implementerades då och BitCoin Cash skapades, något som är viktigt då vi återigen befinner framför en “fork”. Den som inte har investerat i BitCoin ännu men är intresserad – det är inte för sent ännu. Än har inte alla BTC skapats (genom BTC mining) och det är fler hardforks planerade som kommer skapa nya egenskaper och nya förutsättningar för den digitala valutan. BitCoin är med andra ord inte fullt utvecklad ännu och vi kan bara spekulera i hur pass långt detta kan gå.

Något som vi vet helt säkert redan nu är i alla fall priset för BitCoin kommer att stiga ännu mer. Vi vet det för att politiken runt kryptovalutor sakta men säkert förändras – bland annat har en avdelning av den svenska staten har börjat acceptera BTC som betalningsalternativ och Ryssland (bland andra länder) tar fler steg mot en nationell kryptovaluta. Vi vet också att priset kommer fortsätta att stiga tack vare att det redan nu är två helt nya hardforks som är på väg att implementeras.

Som regel har priset för en kryptovaluta stigit efter en implementerad hardfork. Det har hänt med Ethereum vid bägge hardforksen som gjorts, och det har hänt med BitCoin. Därför tror vi att det ett bra läge just nu att göra en investering då en hardfork är planerad att implementeras den 25e oktober och ytterligare en i mitten av november.

BitCoin implementerar nya hardforks

Trots att det har varit allmän kännedom sedan juni att en hardfork är planerad att implementeras den 25e oktober så är det få som har den vetskapen. Men nu är det alltså dags och vi kikar närmare på vad denna hardfork kommer innebära. Vi ska även kort kolla på nästa hardfork som kommer i mitten av november.investera i bitcoin

Den 25e oktober implementeras BitCoin Gold, en ny token. Men bli inte till dig i brallan nu för den har ingenting med Guld att göra, det är bara ett namn. När vi först fick höra om BitCoin Gold trodde vi att det var ett gensvar till GoldMint (en kryptovaluta som är backad av fysiskt Guld), men icke då. Men det är inte nog med denna hardfork, utan det är ytterligare en hardfork planerad några veckor senare – SegWit2x. För genomsnitts-svensson är det lönlöst att gå in i alla detaljer vad dessa hardforks kan komma att innebära – allt hen bryr sig om är ifall priset på valutan går upp eller ner – men för dig som är insatt eller dig gillar att läsa och lära sig: här har du detaljerna kring de nya uppdateringarna för BitCoin.

BTG – BitCoin Gold

Kort sagt handlar BTG om nya algoritmer för BitCoin Mining och ett nytt sätt att bevisa utfört arbete – Proof of Work (verifieringsprocessen som även skapar nya BitCoin).

På senare år har BitCoin mining blivit allt mer centraliserad på grund av stora miningbolag som specialiserat sig på just detta och roffat åt sig en relativt stor del av kakan. Med de nya algoritmerna som kommer med BTG går man från en ASIC grundad proof of work till något som kallas “Equihash” och är GPU-baserad.

Ledutvecklaren för BTG menar att ASIC-processen har hållit tillbaks utvecklingen av BitCoin tack vare att den främjar centraliseringen av mining-processen. Tack vare BTG kommer detta alltså att ändras.

SegWit2x BitCoin hardfork

Kort sagt handlar SegWit2x om att öka basstorleken på de block som minas.bitcoin hardfork

Den senaste implementationen av en BitCoin hardfork var i augusti då SegWit gjorde det möjligt att öka storleken på blocken som minas. Originalstorleken för blocken som minas på BitCoin Core (det blockchain som är originalet för BTC) var satt till 1MB, SegWit gjorde det möjligt att öka storleken till 8MB.

SegWit2x kommer öka basstorleken på blocken till 2MB. Större storlek på blocken innebär att det är möjligt att verifiera fler transaktioner på kortare tid, det innebär också att de som minar blocken får en mindre belöning – något som de som håller på med BitCoin mining inte föredrar. Trots det har en stor majoritet av de aktiva medlemmarna på “Core” gått med på att implementera SegWit2x och nästan 90% har skrivit på ett avtal om att de kommer behålla konsensus.

SegWit2x och BTG kommer med andra ord se till att belöningen för att mina BitCoin blir mindre och processen svårare för de stora och specialiserade bolagen – power to the people!

Frammarschen av BitCoin

Vi är jättenyfikna på vad resultatet av dessa två hardforks kommer att vara, vi kommer nog se full effekt runt årsskiftet. Vi är positiva och tror att det kommer att gynna BTC som potentiell ersättare av Fiatvaluta, något som även märks om man kikar på nationers politik i ämnet.

Kronofogden har accepterat deras första betalning i BitCoin för en skuld. I augusti mottog Kronofogden en betalning på 0.6 BTC, drygt 23 000 SEK, så det ser ut som att den svenska staten numera godkänner BitCoin.

I Ryssland kommer man allt närmare beslutet om en nationell kryptovaluta då man har insett värdet i konceptet. Putin har själv rekommenderat den ryska centralbanken att de inte ska ta lätt på fördelarna. Kanske får vi se en “krypto-rubel” snart.