Kryptovalutor

kryptovalutor
Så kallade kryptovalutor som t.ex. Bitcoin, Ethereum eller Litecoin är virtuella valutor och vanligtvis baserade på blockchain-tekniken. Det finns dock undantag, som t.ex. den virtuella valutan Ripple som alltså inte är decentraliserad via blockchain-teknik. Många av dessa kryptovalutor går att handla som CFD, vilket innebär att man får en hävstång.

Blockchain-tekniken

Blockchain-tekniken går ut på att vem som äger valutan och vilka transaktioner som görs mellan ägare av mynten registreras i en slags decentraliserad öppen databas. Det innebär att nätverket av användare/datorerna som gräver fram nya Bitcoin, Ethereum eller annan kryptovaluta själva registrerar vilka transaktioner som görs och det verifieras av ett antal nya Blockchain-block.

Senaste nyheterna om kryptovalutor

Bitcoin-mining och transaktionstider

Ungefär var tionde minut hittas i dagsläget ett nytt block genom att datorer gräver fram nya virtuella Bitcoin-mynt som därmed läggs till blockkedjan. Det nya blocket verifierar nya transaktioner i Bitcoin-nätverket. För betalningar under 1000 USD så räcker det med endast en bekräftelse (dvs ca 10 minuter). Ju större transaktionsvärde desto fler bekräftelser krävs av nätverket. Man kan dock snabba upp bekräftelsetiden för en transaktion genom att betala en högre transaktionskostnad.

Kryptoplånbok och virtuella valutamarknader

För dig som vill äga den faktiska virtuella valutan/myntet själv så krävs en krypto-plånbok eller ett konto hos någon av kryptohandels-börserna. En av de större kryptovaluta-börserna Coinbase, kräver minst tre bekräftelser innan en transaktion syns under ditt konto. Detta kan dock variera från plattform till plattform. Då kan man använda virtuella valutan för att handla med, hos affärer eller handlare som accepterar betalningar i kryptovalutor.

Handla kryptovalutor hos valutamäklarna

För dig som bara vill spekulera i ökningen eller minskningen i värde på Bitcoin, Ethereum eller annan virtuell valuta så kan man istället välja att handla CFD via någon av de stora valutamäklarna som inte bara erbjuder traditionella valutor som dollar, svenska kronor eller euro men alltså också erbjuder CFD/spot-handel i virtuella valutor. Det kan vara en bra början för dig som tror dig identifierat en uppåt- eller nedåtgående trend och vill satsa pengar på det.

Live-valutakurser för kryptovalutor

Valutakurserna nedan för Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash samt Litecoin visas från Coinbase. Ripple baseras på priset hos Poloniex (XRP/USD) och Kraken (XRP/EUR). Många som erbjuder dessa kryptovalutor gör det genom CFD.

De bästa valutamäklarna för att handla kryptovalutor

Nedan har vi listat de bästa valutamäklarna för dig som vill handla kryptovalutor med CFD. Utbudet på vilka virtuella valutor som tillhandahålls varierar något men samtliga erbjuder handel med de största kryptovalutorna, alltså Bitcoin och Ethereum genom CFD.

Mäklare Hemsida Info Beskrivning Länkar
›› Skilling

Crypto Betyg: 9.8/10
Fiat Betyg: 9.8/10
Min.insättning: 500 SEK
Handla Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple och Bitcoin Cash med 2x belåning för alla Crypto-valutor. ›› Skilling Recension

›› Hemsida
›› Capital

Crypto Betyg: 9.5/10
Fiat Betyg: 9.5/10
Min.insättning: 200 SEK
- ›› Capital Recension

›› Hemsida
›› Ava Trade

Crypto Betyg: 9.2/10
Fiat Betyg: 9.4/10
Min.insättning: 100 USD
Erbjuder handel med Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash och Bitcoin Gold. ›› Ava Trade Recension

›› Hemsida
›› Plus 500

Crypto Betyg: 8.7/10
Fiat Betyg: 9.3/10
Min.insättning: 1000 SEK
Det bredaste utbudet av valutor för blockkedjeteknik, med ovanliga kryptos såsom NEO, IOTA, Monero, Stellar, EOS, Cardano och Tron förutom de vanliga Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Sätt in 1000 kr och handla för 2000 kr. ›› Plus 500 Recension

›› Hemsida

Köp- eller säljsignal baserad på teknisk analys från TradingView

Här nedan finns en indikation på köp- eller säljsignal för ETH/EUR.

Här nedan finns en indikation på köp- eller säljsignal för BTC/EUR.