Handla valuta

Lär dig handla valuta och tjäna pengar på hur olika valutor rör sig, Du också.

Med de bästa trading metoderna och de senaste nyheterna så är du redo att handla valuta. Men det handlar också om money management och risk management om du ska lyckas tjäna pengar på att handla valuta.

Handla Valuta & Aktier
Handla Krypto

Skilling

Betyg: 9.8/10
Minsta insättning: 500 SEK

›› Läs Skilling recension

›› Skilling hemsida


 

Tips & råd för dig som ska handla valuta online

+ Hävstång eller belåning är mer eller mindre standard på alla plattformar där du kan handla med valuta. Se bara till att var försiktig och använd inte för hög belåning. Även om det är möjligt med 30x, så satsa på 3x eller 5x belåning som max. Det kommer rädda dig i längden från att få problem via valutahandel.
+ Ifall du köper en valuta och ligger i den över natten så kommer det antingen “kosta” ränta eller så tjänar du ränta. Detta kan du se i förskott och resultatet beror på vilken valutas land som har högst ränta. Ett exempel med EUR/USD: Ifall du köper ett valutapar som USD och alltså tror att dollarn ska stiga, då får du positiv ränta eftersom reporäntan för ECB ligger på 0%. Du kommer att tjäna en slant på räntan över midnatt, då USA har högre ränta än EU.
+ Vill du sälja en valuta? Då bör du definitivt kolla teknisk analys och se ifall det är ett bra läge, eller ifall en uppgång är möjlig inom kort.
+ Rädd för motgångar i din handel? Easy Markets lanserade nyligen en funktion som tillåter dig att ångra en trade, upp till 1 timme efter du öppnade affären. Detta kan göras då man använder deras försäkring mot kursnedgångar, något som ofta kostar drygt 20-30 kr vid en affär på 50 000 kr. Läs en recension av bolaget här.
+ Var redo att agera snabbt när du handlar med valutapar. Läs finansiella nyheter från sajter som Financial Times eller varför inte CNN?
+ Det är oftast bra att ha en stop-loss och take-profit på plats, men det finns givetvis undantag beroende på vilken valutamäklare du använder och hur närliggande dina automatiska handelstriggers ligger den nuvarande valutakursen. Det är normalt smart att bedriva handel med valutor med hjälp av limit-orders och automatisk “take profit”, med se till att inte ha för snäv stop-loss för då finns risken att den kommer träffas under dagens mindre likvida timmar.
+ Skillnaden mellan valuta- och aktiehandel är att du behöver vara mer alert och vaken då du handlar valuta, eftersom marknaden rör sig snabbt och är igång 24 timmar om dygnet, 5 dagar i veckan. Stäng dina positioner om du inte är redo att ta snabba svängningar. En utförligare förklaring med 13 viktiga skillnader finns här.
+ Alla valutahandlare måste hålla koll på den ekonomiska kalendern, som tar upp uttalanden från centralbanker och viktig statistik som påverkar valutakurser. Det är ofta smart att inte ligga inne i marknaden under de mest volatila perioderna. Passa istället på att gå in lite senare när det ör enklare att se ett handelsmönster.
+ Trött på att handla själv? Låt en robot göra jobbet. Läs vår guide om valuta robotar och se hur du kan komma igång med en helt ny och modern typ av forex trading.
+ Vilken storlek på valutakontot ska man börja med? För nybörjare inom handel med valuta så bör du definitivt satsa på ett kostnadsfritt demokonto, där du kan leka och prova så mycket du vill. Därefter så är det klokt att öppna ett mini-konto, där handelsbeloppen är mer återhållsamma. Först när du blivit riktigt bra på valutahandel så är det dags för ett standardkonto eller VIP-konto.
+ 3 kunskaper du bör ha för handel med valutor: Strategi, tålamod och en plan. Ifall planen går åt fel håll under en längre period än du bestämt, sälj valutan!
+ Kolla in vår översiktssida med alla de bästa valutamäklarna för att se vilka som är bäst att handla med. Det kan också vara bra att undvika företagen på listan över nerstängda företag.

Fler tips för nybörjare på valutahandel