Nybörjarguide: Kom igång med valutahandel

Lär dig valutahandel för nybörjare
Uppdaterad: 2024-07-14
För Dig som är nybörjare inom valutahandel, så har vi sammanställt en utbildnings-guide hur Du snabbt kommer igång. Det är enklare än vad du tror.

4 enkla steg att börja med valutahandel

Om Du är ordentligt förberedd och har realistiska förväntningar, samtidigt som Du lägger ner lite tid på att lära dig handla, så kommer Du lyckas tjäna pengar på valutahandel väldigt snabbt. Här kommer vad Du behöver veta för att komma igång med valutahandel på nätet.

steg-1 Introduktion till valutahandel

Valutamarkanden har många likheter med aktiemarknaden, men det finns också ett antal skillnader.

Denna artikel visar dessa skillnader och få dig att komma igång med valutahandel ››.

steg-2 Upptäck valutahandel utan riktiga pengar

Prova på valutahandel utan riktiga pengar är ett utmärkt sätt att börja och ett sätt att experimentera, helt utan någon finansiell risk. Alla experter från Forex Trading tipsar nybörjare att börja med låtsaspengar, med ett så kallat demo konto. Efter några dagars eller veckors träning, då du nått en tillfredställande nivå, så kan det vara läge att stoppa in riktiga pengar. Prova på valutahandel helt riskfritt här.

steg-3 Välj trading strategi

Att handla valuta utan att ha en tydlig trading strategi är det värsta Du kan göra. Alla som lyckas med valutahandel har enkla trading strategier att luta sig tillbaka på och väljer normalt ut ett fåtal valutapar att handla med.
Lär dig skapa en trading strategi som är lätt att följa ››.

steg-4 Bestäm dig för en valutamäklare

När du valt ut trading strategi och valutapar så är Du redo att skaffa demo konto och gå vidare och välja valutamäklare.

Läs mer om hur du väljer valutamäklare ››.

3 steg för mer avancerad valutahandel

1. Grundbulten för tolka, analysera och förstå hur avancerade och snabbrörliga grafer fungerar inom valutahandel bygger på teknisk analys.
2. Välj belåning för din valutahandel med omsorg. Det är lätt att satsa för stort, så se till att vara försiktig och satsa inte mer än du kan hantera för lånade pengar.
3. Nyckeln för att lyckas med valutahandel är dock att välja rätt aktör att jobba med. Vårt bästa tips är Skilling, som är grundat av svenskar och norrmän. De kör på ett proffsigt sätt och gör allt långsiktigt. Läs recensionen av Skilling här!