Indien stänger ner Société Générale från trading

societe-generale
Indiska myndigheterna har fått nog. Nu stänger de av ännu en internationell trading firma, Société Générale, från att agera i Indien. Detta efter problem med att följa de nationella lagarna som tvingar företag att ge komplett information om utländska kunder.

Soc Gen blev avstängda från finansmarknaden i Indien

Det var ett tydligt beslut från The Securities & Exchange Board of India (SEBI), som reglerar derivat- och aktiemarknaden i landet. Ska utländska aktie- och valutamäklare operera i Indien så krävs att de följer reglerna till punkt och pricka.

Det var en större derivataffär i Reliance Communication som satte Société Générale i klistret. Mäklarfirman är samtidigt tvungen att påvisa varför de inte följde reglerna som SEBI satt upp. Soc Gen har nu 30 dagar på sig att svara och komma in med en tydlig förklaring. Förra månaden kom en annan aktiemäklare i blåsväder; då var det Barclays så blev avstängda. Båda gångerna var det samma köpare, en engelsk broker vid namn Hythe Securities.

Société Générale, som tidigare i veckan vinstvarnade, berättar att de samarbetar med SEBI för att komma in med all nödvändig information om dess otillåtna trading i tid.