Ny Kryptovaluta med ny kvalité – guldstandard

investera i kryptovalutan goldmint

Marknaden för Kryptovalutor fortsätter att imponera experter världen över och har sett ett finansiellt år utan dess like. Valutahandel med Kryptovalutor är dock ett ämne som många fortfarande anser vara osäkert. Faktum består dock, att Kryptovalutor får mer och mer uppmärksamhet både bland valutahandlare och bland världens regeringar. Det är upplagt för att Kryptovalutor är här för att stanna, något som själva marknaden för Kryptovalutor inte ser att göra. Det ser ut att gå som tåget och visar inga indikationer på att stagnera någon gång snart.

Hela augusti lång såg en uppåtkurva för både BTC och ETH, de två överlägset största Kryptovalutorna idag. Uppåtkurvan tog dock stopp den 1a september och tappade ett antal procentenheter, men nu återhämtar sig värdet och ser ut att fortsätta stiga.

Det finns väldigt många olika Kryptovalutor och de är alla baserade på samma grundläggande princip – blockchain. BitCoin var först ut med denna teknologi och är således originalet, men alla nyare varianter av Kryptovalutor är baserade på samma teknologi som gjorde BTC så populärt.

Ibland lanseras det en ny Kryptovaluta som verkligen sticker ut med sina nyare versioner av blockchain tekniken. Den senaste är verkligen intressant och kan komma att förändra vår uppfattning om ämnet.

GoldMint lanserar ny kryptovaluta

Anledningen till att vi fått upp ögonen för GoldMint är enkel i grund och botten, det är ett projekt som kombinerar en guldstandard med Kryptovalutor. Det är ett underbart koncept och tack vare blockchain verkar det nu kunna bli realitet.Goldmint ny kryptovaluta med guldstandard

Guld har länge ansetts vara en standard för valutor (trots att både dollarn och euron är fiatvalutor). Det är en stabil plattform för att bevara värdet av en portfölj över det långa loppet och även överföringar. För att äga guld krävs det dock ganska mycket: det bör förvaras i ett säkert utrymme och man behöver försäkring och ibland även vakter. Det går heller inte direkt att handla med guld, du kan inte gå till affären och köpa mat för 0.003% av en guldtacka. Tack vare GoldMint är dessa problem nu ett minne blott.

GoldMint lanserades den 8e augusti och är ett projekt som verkligen är guld värt (i dubbel benämning!) för Kryptomarknaden. GoldMint erbjuder alla fördelar som guld har samt smidigheten och säkerheten som vi får med med Kryptovalutor. För tillfället är projektet endast något som kan implementeras på befintliga Kryptovalutor, EFTer, optioner och CFDer, men planen är att inom kort lansera en helt egen Kryptovaluta – MNT.

GoldMint kommer att lansera MNT på samma sätt som alla andra Kryptovalutor, nämligen att skapa tokens genom mining på en blockchain. När alla MNT tokens är skapade kommer de att distribuera valutan, och efter det är det tänkt att företaget ska byta blockchain till ett säkrare alternativ.

Till en början använder de Ethereums blockchain. Det gör det möjligt att implementera på flera andra tjänster redan från början, men när alla tokens har skapats är det sagt att företaget ska byta till ett blockchain som är baserat på Graphene. Detta för att gör användandet av MNT både snabbare och säkrare.

För att erbjuda allt detta har man använt ett par olika framsteg inom blockchain teknologin. Vi nämnde precis Graphene, men GoldMint kommer även använda en Custody Bot och en unik användarpanel.

Användarpanelen är till för både handel av valutor och Kryptovalutor samt utvecklare av tredjeparts utvecklare av appar och andra paneler för syftet. Så småningom innebär det att verksamheter som dagligvaruhandel och affärer och tjänster online kommer kunna få betalt i guld.

En Custody Bot är en programmerad robot som inspekterar transaktioner och kan hantera överföringar av guld, silver och andra fysiska råvaror. Det går även att använda för förvaring, både kortsiktigt och långsiktigt. Custody Bot ger möjlighet till många saker som vi länge trodde inte skulle vara möjligt gällande Kryptovalutor, så mycket att banker och finansiella institut också har fått upp ögonen.

Fler och fler fördelar med Kryptovalutor

Branschen fortsätter att utvecklas och teknologin blir allt bättre. Så pass mycket har hänt bara under 2017 att det är en handfull regeringar runt om världen som nu börjar gräva djupare i ämnet. Med tanke på att branschen fortfarande är tidigt i utvecklingsfasen så är det lätt att undra hur lång det kan gå.

Vissa experter påstår redan nu att Kryptovalutor är här för att stanna och kommer så småningom att ersätta det monetära systemet som vi känner det idag. Det bästa man kan göra som investerare är att hålla sig uppdaterad på branschen och investera försiktigt.