Osäkerheten i USAs finanshandelspolitik och dess effekt på valutahandeln

trada med usd

Den 21:e januari invigdes Donald Trump som USA’s president. Trots att Trump anses vara den mest affärssinnade presidenten har det hittills inte framkommit någon klar finanspolitik. Därför har det skapats frågor bland valutahandlare vilket har lett till en osäkerhet kring dollarns utveckling.

Varför är dollarn riskfylld?

Osäkerhet kring Trump’s administrations finanspolitik har lett till att vissa handlare anser att dollarn inte är stabil. Det behövs ofta bara en liten oro för att dollarn börjar falla och handlarna söker sig till andra marknader och till andra valutor.trada med usd

Hur som helst så ser det ut som om idag den 21 januari finns en neutral syn på dollarn. Detta skulle kunna leda till en starkare dollar om en positiv finanspolitik presenteras. Men om osäkerheten får fortsätta kan detta leda till en försvagad dollar.

Risken med ”Knee-Jerk” reaktioner

En viktig sak är att det är svårt för online-handlare att skapa en framtidssyn på dollarn. Detta kan enligt vissa analytiker leda till att man kan hamna i en ”Knee-Jerk”-situation där handlare tar irrationella beslut på grund av att dom inte vet vart marknaden är på väg.

Bästa valutahandlaren?

Är du också intresserad av att börja handla med SEK / USD i dessa osäkra tider?
››Välj då en av våra rekommenderade valutamäklaren här.