Svagaste svenska kronan någonsin

Den svenska kronan har aldrig någonsin varit så svag mot den danska kronan. Idag var DKK/SEK 1.515. Så för att få 100 danska kronor, måste du betala 151,50 svenska. Eller för knappt 67 danska kronor så får du 100 svenska.

Det kan också nämnas att priserna på andra sidan sundet är nästan dubbelt så höga för restauranger, många livsmedel och kläder..

Omvänt förhållande för svenska kronan

Det var över 20 år sedan som förhållandet var det motsatta, att den svenska kronan var kraftigt mycket starkare än den danska. Men dessa tider är sedan länge förbi och svenskar som vill på semester utomlands får räkna med att få lite för pengarna.. speciellt om du besöker Danmark eller övriga Europa. Danska kronan följer ju eurons (EUR) utveckling och så länge den står i över 11.38 som idag, så lär det bli jobbigt för svenskar att åka utomlands.

Varför så låg svensk krona?

Anledningarna till den nuvarande valutakursen för kronan är bl. a. den långa svenska räntan, problemen kring SAAB och fruktan för de svenska bankernas exponering mot Östeuropa, säger valutahandlare på Jyske Bank i en kommentar till oss på Forex Trading..