7 dyra synder vid valutahandel

Den största faran med valutahandel är försluster som kommer från misstag av dig som valutatrader. För att försäkra dig om att inte göra denna typ av dyra synder, så måste du veta vilka misstagen är. Läs vidare och kom ett steg närmare hur du tjänar pengar på valutahandel.

1. Flytta stopploss längre bort

Att  ändra beslut när marknaden går emot dig är dömt att misslyckas. Ändå så ändrar många investerare sina trading beslut och flyttar sina stoppar när kursen vänder. Gör inte samma misstag. Gå bara in i trades du kan stå för och ändra in riktning efterhand!

2. Överutnyttja belåningen

Belåning i forex trading är ett kraftigt verktyg. Ofta kan du låna upp emot 200 gånger pengarna hos din valutamäklare. Men en belåning på 100 gånger pengarn kan 1 % rörelse innebära snabb likvidering av hela ditt konto, eller en fördubbling av pengarna. Undvik därför att överbelåna. Var försiktig i vilka positioner du går in i och belåna inte mer än 10 gånger pengarna, med tight stop-loss.

3. Plocka hem vinster för snabbt

Det finns ett gammal ordspråk i investmentkretsar som säger att du ska låta vinsterna rulla och klippa förlusterna kort. I verkligheten gör många nya valutatraders motsatsen. Se till att inte gå in i valutatrades med låg risk-reward, så har du halva nyckeln till framgång.

4. Handla valuta på impuls

Att >>handla valuta är både extremt roligt och spännande. Det kan samtidigt vara otroligt lönsamt. Genom att sitta på avbytarbänken tjänar du inga pengar. Många nya traders känner att de måste gå in i nya trades hela tiden.  Detta medför oftast att du går in i positioner helt slumpmässigt, utan att ha följt en tydlig trading plan. Ifall du har svårt att hitta en bra plan när du tradar själv så rekommenderas annars att handla genom automatiska trading system.

5. Köra valutahandel med för många olika valutapar

Flera valutamäklare erbjuder upp emot 40 olika valutapar. Som nybörjare inom valutahandel är det lätt att vilja öppna syltburken och smaka på alla godsaker. Men det är helt förkastlig trading strategi. Att hålla koll på flera olika marknader kan vara tidsödande och distraherande. För att lyckas behöver du följa makroekonomisk data och teknisk analys för ditt valutapar.

6. Ignorera nyheter & fundamental makrodata

För kortsiktig valuta trading så är valutagrafer den bästa källan till värdering av valutapar. Fundamental makrodata och valuta nyheter kan du följa på vår sida om ekonomiska indikatorer. Även om de oftast har mest effekt på medellång sikt, så kan nyheter ibland få valutakurser att röra sig 2 % på någon sekund. Se därför till att alltid kolla vilka ekonomiska händelser som är på gång och ligg inte inne i någon position just när dessa resultat skall släppas.

7. Satsa alla pengar på valutahandel

Som alltid vid investerar så bör de spridas. Lägg inte alla ägg i en korg och satsa in mer än du kan bli av med. Fortsätt med ditt fondsparande, aktier, råvaruhandel och obligationer. Använd valutahandel som en extra krydda i portföljen och inte som den enda investeringsformen i din portfölj.