Återkommande riskaptit i skandinaviska valutor / valutapar

Onsdagen har kännetecknats av en återkommande riskaptit, där de nordiska valutorna har trissats upp, inte minst efter nyheten om en kinesisk stimuleringsplan.

Den norska kronan har varit synnerligen stark i valutahandeln under hela dagen. Inte konstigt kanske, då oljepriserna steg med hela 6 %, vilket har bidragit till den norska kronans vinster.

Samtidigt ser vi lite stöd för den svenska kronan nu med. Bo Lundgren menar att den svenska kronan har fallit till orealistiska nivåer.

Hur rör sig den svenska kronan?
EUR / SEK har äntligen kört ut på tisdag med marknaden lyckas ‘bara’ skapa ett nytt livstids högsta på 11.64 före den drog sig tillbaka.

Detta har öppnat dagens skarpa pullback och vi ser till en paus under tisdagens bottenrekord på 11,4620 kan påskynda nedgången tillbaka mot 11,20. Vid en oförmåga att bryta under 11.4620 öppnas en mer direkt och snabbt hausseartad uppgång.

USD / SEK visar samtidigt tecken på en början att mobiliseras för flera nya toppar. Flera marknadsaktörer som handlar valuta menar att en sund korrigering / pullback bör vara på väg.

En nedgång under tisdagens lägsta på 9,0560 bör påskynda nedåttrenden tillbaka mot 8,7000 området innan
marknaden anser att ett återupptagande av den bredare upp-trend kan fortsätta. Inom 1 månad är 10 kr för en USD inte omöjligt.