Dollarn och euron nära vändning?

Den amerikanska valutan, US Dollar, är nu nere på rekordlåga nivåer
och flera valuta traders tror nu att en vändning är nära. Samma sak kan gälla euron som tycks ha nått en tillfällig botten.

Vändpunkt för svenska kronan?

Vissa valutamäklare rekommenderar att det är läge att kolla EUR/SEK framöver. FXCM menar att det är köpläge efter att svenska kronan nått årshögsta vid 10.17. Nuvarande valutakurs, 10.28, är nära den brytpunkt som valutamäklaren menar ligger kring 10.33. Ifall euron bryter igenom den nivån så är fortsatt uppgång mot 10.60 eller mer att vänta.

Dollar traders såg årslägsta vid 7.06 igår och många tekniska indikatorer, t. ex.  momentumindikatorer visar på översåld. Därför är det möjligt att dollarn stärks och kronan försvagas den närmaste perioden. Om USD stiger över 7.18 så finns det goda möjligheter för en korrektion upp emot 7.50 igen.

usd-sek-aug

Norska kronan på väg upp?

Samtidigt så var den norska kronan dagens bästa valuta. En av anledningarna tycks vara oljepriset som höjts allt mer de senaste dagarna och nu står kring $75 per fat. Många valutaanalytiker tror att NOK skall fortsätta uppåt och att den är undervärderad i dagsläget.