Investerare undviker riskfyllda valutor

Riskaptit för valuta kom åter i fokus efter att rapporteringssäsongen i USA precis har inletts. Många investerare har blivit oroliga för att den utlovade snabba återhämtningen faktiskt kommer att dröja, säger Themos Fiotakis, analytiker på Goldman Sachs.

Riskfyllda Valutor, aktier och råvaror på tillbakagång

Under den gångna veckan har de finansiella marknaderna börjat oroa sig för hållbarheten av den ekonomiska återhämtningen. Kanske prissättningen har varit för hög, ifall du beaktar tiden det kommer ta innan marknaden återhämtar sig, menar flera investerare.

Som följd har dollarn och den japanska yen ökat i värde avsevärt de sista dagarna. Dessa valutor har blivit något av en safe heaven.

Pundet och brittiska ekonomin i fokus

Ytterligare osäkerhet kom efter att Bank of England överraskat marknaden, då de misslyckats med att utöka sina återköp. Detta har skapat osäkerhet i marknaden för att pundet kommer falla.

Goda nyheter för Euron

Det kom i alla fall bra nyheter för Euron. Den tyska orderingången och industriproduktionen visade upp positiva siffror, som fick investerare och valuta traders att spekulera i att Eurozonen klarar sig bättre än övriga länder.

Fallande valutakurser för utvecklingsmarknader

Utvecklingsmarknaderna hade en dålig vecka. Den minskade riskaptiten fick Sydafrikanska rand och Brasilianska real att sjunka kraftigt. Valuta investarere flydde framför allt till japanska yen.