Kryptovalutor återigen ett hett ämne – BTC på väg mot $20k?

investera i bitcoin

Spekulationer om att Bitcoin kan nå 20 000 dollar igen ganska snart har återigen satt kryptovalutor på tradares läppar. Det Vancouver-baserade Canaccord Genuity Capital Markets bland många andra har höga förhoppningar. Den senaste veckan har vi sett BTC återhämta mycket av sitt värde som förlorades förra året.. Priset på BTC har dubblerats sedan början av april. Mot slutet av vecka 20 har björnarna tagit en rejäl tugga trots att tjurarna har regerat veckan mot alla odds.

Det är däremot inte helt kört för tjurarna. Trots att värdet av kryptomarknaden har förlorat mer än 30 miljarder i värde på bara ett par dagar så ser det ut som att kryptovalutor är på väg uppåt igen.

Korrigeringar på de finansiella marknaderna är en naturlig del av finansiella verktygs prisrörelser. Därför ska vi inte vara förvånade när det händer. Både analytiker och tradare har under hela veckan väntat på det prisras som vi nu sett.

Mer än 30 miljarder dollar dumpades på kryptomarknaden

Det totala marknadsvärdet minskade med 38 miljarder dollar på 24 timmar. Från det högsta marknadsvärdet på länge, 264 miljarder dollar, rasade siffran ner till 226 miljarder (i skrivande stund). Raset har dock varit väntat och marknadsvärdet är fortfarande mer än 30% högre än det var i början av maj. Bitcoin har dubblat sitt värde jämfört med början av april så en dipp är både hälsosamt och nödvändigt.investera i bitcoin

För tillfället ser vi en stödnivå runt 6400 USD och det är ny ingångspunkt för många kryptohandlare. VD för Civic skrev nyligen på Twitter: “Vi befinner oss i en period där Bitcoin återhämtar sig sedan bottennivån på 3100 dollar. Dippar bör ses som en bra möjlighet att köpa, såvida priset inte sjunker under stödnivån på 6200 dollar.” (Reds. översättning).

De flesta har åsikten att prisraset är “bullish” och kommer resultera i ett fortsatt stigande pris om trenden hålls intakt. Ett av de högsta hönsen på BlockTower Capital säger: “Jag är inte säker på att dippen är “bullish”, men jag var med om en väldigt intressant händelse: Jag satt i ett rum med 30 kryptoinvesterare och ingen verkade bry sig [om prisraset]. Det finns ett starkt underliggande förtroende.” (Reds. översättning).

Som vanligt när Bitcoin rör på sig så har AltCoins berörts ännu hårdare under fredagens marknadskorrektion. Det är viktigt att tillägga att sådana prisrörelser är förväntade, rent av krävda, under dessa marknadsförhållanden. Under 2017 då marknaden steg som en raket såg vi också liknande dippar, det hände i princip varje vecka.

Vad talar för att Bitcoin kommer fortsätta stiga?

Många analytiker tror att priset på Bitcoin kommer fortsätta uppåt och testa 20 000 dollars-taket. Något som talar för detta är att betalningar med BTC börjar bli “Mainstream”. eBay verkar vara på väg att lägga till Bitcoin som ett medel för betalningar på sajten. Cryptocurrencynews rapporterar att det ser ut som att vi snart kan handla på eBay med BTC.

Ytterligare normalisering sker tack vare att Bloomberg har lanserat ett kryptoindex, tillsammans med Galaxy Digital Capital Management, som mäter hur de största kryptovalutorna jämförs med USD.

Söker du en broker med grymma spreads på Bitcoin? Då rekommenderar vi AVATrade som erbjuder låga spreads för BTC/USD.