Saxo Bank anklagas för fusk – stäms på 97 miljoner

saxo-bank-i-blasvader
Saxo Bank har fått det hett om öronen. Efter anklagelser om kursmanipulation, så stäms nu den danska valutamäklaren på 97 miljoner SEK. Ledande socialdemokrater kräver nu att fallet tas upp i Folketinget, Danmarks regering.

Även om vi aldrig rekommenderat Saxo Bank i vår guide över marknadens mest seriösa valutamäklare, så är den nuvarande rekommendationen att hellre välja någon annan att handla valuta med, t. ex ForexYard, GFC Markets eller AC Markets.
fortune-vs-saxo

Fortune stämmer Saxo Bank

Portugisiska Fortune har nu anlitat den danske advokaten Ole Sigetty från advokatfirman Németh og Sigetty. Advokaten berättar att han fått flera samtal från svenska och schweiziska kunder, som menar att de upplever samma problem med Saxo Bank.

Så vad är det då som SaxoBank anklagas för? Fortunes direktör, João Laranjeira, menar att Saxo Bank fuskar med valutakurser. Exakt hur han Fortune menar att de fuskat framgår dock inte.

I samma skede berättar gamla medarbetare från Saxo Bank till Børsen att 90 % av kunderna förlorar alla pengar de satsat inom 6 månader. Vi har sökt danska Finanstilsynet som reglerar finansmarknaden i Danmark, men de avböjde att kommentera. Nu återstår att se om det blir någon gransking från deras sida.

Har du handlat med valuta från Saxo Bank själv? Kommentera gärna hur du upplever deras handelsplattform och valutakurser i så fall..