Signaler för ny Bull marknad för Kryptovalutor?

investera i altcoins

Det är många experter som säger att detta året, 2018, är ett väldigt viktigt år för blockchain och kryptovalutor. Under de sista månaderna av fjolåret, och mot mitten av januari detta år, såg vi otroliga utvecklingar på priset för Bitcoin, priset för Ethereum, och alla andra Altcoins. Sedan dess har hela marknaden för kryptovalutor varit extremt volatil i sina prisutvecklingar.

Priset för Bitcoin har pendlat mellan dryga 6000 dollar och 8000 dollar, och detsamma gäller för övriga kryptovalutor inom sina egna respektive stöd och motståndsnivåer. Denna artikel undersöker potentiellt underliggande faktorer för utvecklingen, och ser om det finns några sammanhang för den nära framtiden.

Bitcoin Futures Trading

I december 2017 blev Bitcoin tillgängligt för Futures trading tack vare CME Group och Cboe, två av världens största holdingbolag inom Forex branschen. De har länge arbetat för att kunna lansera Bitcoin ETF handel, men än så länge ligger beslutet hos Amerikanska SEC för godkännande.

Att Bitcoin ETF:er lanseras skulle innebära en signifikant milstolpe för både BTC och övriga kryptovalutor. Det innebär att den första kryptovalutan accepteras som vilken annan valuta som helst. Likviditeten höjs tack vare att de allra största investerarna i världen börjar investera seriösa summor.

Även om ansökningarna inte har godkänts ännu såg vi det potentiella värdet förra året i december då Bitcoin Futures trading blev tillgängligt. CME Group var först ut, tätt följt av Cboe, och resultatet ses i grafen här nedanför. Det potentiella värdet realiserades, precis som det reella värdet.

Nu verkar det vara dags för Ethereum att entra scenen. ETH Futures ser ut att vara närmare än BTC ETF:er, kanske ser vi ett liknande resultat som vi såg mellan november 2017 och januari 2018.

Ethereum Futures Trading

De två tradingjättarna, Cboe och CME Group, har studerat Ethereum under en period. Källor som CNN rapporterar slutsatsen – Cboe har via ett offentligt meddelande kungjort att ETH Futures snart finns tillgängliga.

Kanske ser vi en liknande prisutveckling som vi såg runt årsskiftet 2017/2018. Kanske blir det inte lika dramatist. En kort fundamental analys föreslår att ETH Futures skulle innebära väldigt mycket för många andra kryptovalutor. Tusentals assets och fler än 500 kryptovalutor är baserade på Ethereum blockchain.

Upplagt för Bullmarknad

Bitcoin, guldstandarden bland kryptovalutor, får sällskap av en av de mest användbara kryptovalutorna i branschen. Det borde vara ha stort inflytande över värdet, men det är inte den enda indikationen på att marknaden kan komma att skjuta upp.investera i altcoins

Det ryktas även att ETF:er för Bitcoin snart kommer att lanseras. Det borde innebära, rent logiskt, att ETF:er för Ethereum inte heller är långt borta.

Om allt detta skulle gå igenom kan vi räkna med en ny “Alt Season”, alltså en period där den största marjoritéten av Altcoins skjuter i värde markant. Vi har sett ett par sådana tillfällen genom åren.

Det kan rent av redan har småstartat. DogeCoin steg nyligen med 60%, är det den första av flera kommande?