Bitcoin-investerare handlar valuta online


Valutamarknaden är den största globala handelsmarknaden och den öppnas alltmer för Bitcoin-investerare. Alltfler valutamäklare accepterar Bitcoin-handel och detta har ökat betydligt under 2015.

Bitcoin-handlare är kända för sina högriskattityder och för att acceptera en större risk för potentiellt större vinst. Generellt sett har marknaden för Bitcoin-handel varit extremt volatil, medan valutamarknaden i jämförelse generellt är relativt stabil.

Bitcoin-handlare verkar vara mindre villiga att acceptera marknadens instabilitet och är mer benägna att gardera Bitcoin-affärer och säkra lägre marknader genom att investera i utländsk valuta. Volymen för Bitcoin-handel indikerar att digitala mynt snabbt är på väg att bli en ny möjlighet inom valutamarknaden.

Några av de mäklare som i dagsläget stödjer forex, råvaru- eller Bitcoin-handel med CFD är Plus500 (77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar) och AvaTrade. För några år sedan tillät ingen valutahandlare Bitcoin-investeringar, men de är mer och mer positivt inställda till digital valuta. I år öppnar tolv mäklare sina dörrar för Bitcoin-handlare och fler är på väg.

Bitcoin har haft stora framsteg under de senaste dagarna och har ökat 33 procent gentemot den amerikanska dollarn, vilket har varit den största ökningen sedan december 2013. En anledning till ökningen är EU-domstolens beslut om att Bitcoin ska befrias från moms, tack vare sin status som virtuellt mynt.

Ett ökat branschintresse för ”blockchain”-teknologin som Bitcoin använder sig av verkar också ha bidragit till de uppmuntrande nyheterna om denna digitala valuta. R3 och Digital Asset Holdings har visat starkt intresse och flera nyhetssajter spekulerar om att Bitcoin skulle kunna klassas som en reservvaluta inom en snar framtid.

Valutamäklare som erbjuder Bitcoin-handel

AvaTrade – erbjuder handel med Bitcoin CFD.
Plus500 – erbjuder handel med BTC/USD som CFD.
77% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

CEX.IO – marknad för handel med Bitcoin/USD som CFD.