Är greklandskrisen uppsvinget för bitcoin?


Vi har tidigare avhandlat att Grekland ligger riktigt pyrt till.

Som de ser ut nu har de inga möjligheter att betala tillbaka nödlånen vilket gör att landet antingen får gå i konkurs, eller att de får gå ur EMU-samarbetet.

I dagsläget finns det flera faktorer som tyder på att det är det senare som är aktuellt.

Men om vi släpper teorin, hur ser det ut i praktiken? Jo, grekerna har problem att växla in sina pengar. De är många som febrilt försöker växla över sina tillgångar till andra valutor, många av bankerna har därför varit tvungna att stänga. Istället rör sig folkströmmen mot den digitala världen – närmare bestämt bitcoins, skriver CNN.

Hur ska man då hantera denna digitala valuta? Eftersom internetbankerna fortfarande har öppet så går det än så länge att köpa bitcoins via olika valutahandelsplattformar online. Många av dem har till och med gjort kampanjer som vänder sig direkt mot Grekland med olika budskap och riktade kampanjer. Flera olika källor uppger att de har märkt av ett mycket ökat besökartryck. Om nätbankerna skulle stänga ner så finns det bara en enda bankomat i hela Grekland som har möjlighet att hantera den virtuella valutan.

Vad kan man då göra med sina bitcoins? Valutan är inte alls lika utbredd som de traditionella valutorna, och utbudet är väldigt begränsat. Det finns bara ett fåtal företag som tar emot bitcoins, bland annat en restaurang och en yachtuthyrare.

Hur kommer då detta sluta? Troligtvis så kommer denna elektroniska lösning inte bli speciellt långvarigt, tradingen bygger nog snarare på panik än en genomtänkt strategi vilket gör att det öppnas upp för traders att dra nytta av de rörelserna. Men man kan aldrig vara säker. Bitcoin kanske utvecklas till en än mer vedertagen och mogen valuta tack vare greklandskrisen? Säga vad man vill så kan man se att värdet på Bitcoin mot USD har gått uppåt!

Greklands sista dag för att betala tillbaka stödpaketen är idag (30/6 2015). Enligt TT förväntas det demonstrationer och tumult i Aten som ett resultat av detta.

Handla bitcoins eller Euro? Valet är ditt och det tar bara någon minut att komma igång

›› Hos Plus 500 kan man handla både EUR/SEK eller Bitcoin. Perfekt för den som vet om kronan eller rmc lahaie cialis 20mg euron tappar värde och vill handla på dessa nyheter!