Guldhandeln klarar sig bara knappt


I början av veckan klarade sig guldhandeln bara knappt, samtidigt som den håller sig under $1190-resistansen.

Handeln stöds från $1180, och kommer potentiellt se liknande priser som i nästa vecka där guld hade ett stöd av $1180 och res till en resistans på $1200.

Trenden de senaste två månaderna har haft en attraktion till $1200-resistansen, som är en nyckelnivå.

För två veckor sedan föll priset på guld bortom den här nivån, ned till $1170, det lägsta på sex veckor. I överlag har guldet dock legat runt $1200.

De senaste veckorna har det rört sig kraftigt från $1150-stödet som såg priset på guld falla under $1185, och i slutet av mars $1200. Den här nivån har nyligen visat stöd för guldpriset, speciellt i februari där det hade ett starkt stöd på $1200.

På måndagen föll guld som följd av att satsningar från Federal Reserve omplanerades till att ske först senare i året. Dessa nyheter kompenserade för hur dollarn påverkades från ett möte mellan finansministrar i eurozonen och Grekland.

Som ett resultat av osäkerheten i Grekland angående huruvida de får sitt lån på 750 miljoner euro, vilket skulle tvinga ut dem ur eurozonen, så steg dollarn 0.2% jämfört med andra valutor. Som ett resultat föll guldpriset, och det är allt osäkrare inför tisdagens deadline för Greklands IMF-betalningar.

Vad gäller andra nyheter om guldets handel på nätet så föll spotguld ytterligare 0.3% efter de senaste veckornas mindre fall. Guldsterminsaffärerna landade på $5.90 i juni.