Kryptovalutor noterar november som den värsta månaden någonsin

investera i bitcoin

Marknaden för kryptovalutor noterade under november den värsta månaden någonsin. Så gott som varenda kryptovaluta har råkat ut för kraftiga prisras. Bara för att understryka precis hur pass illa det är kan vi kort upplysa om att 5 av 14 kryptovalutor har sjunkit under 1 miljard i marknadsvärde. De 5 som försvunnit från listan är TRON, Monera, IOTA, Dash, och NEM.

Den 25e november var marknadsvärdet för alla kryptovalutor så låg som 117.2 miljarder dollar. Sedan dess har marknaden återhämtat sig en aning, men jämför vi det marknadsvärdet mot hur det såg ut för 1 år sedan skiljer det drygt 700 miljarder dollar.

Priset på Bitcoin, som är den allra största enligt marknadsvärde, föll cirka 36.5% bara i november. Priset blev kraftigt påverkat av den hardfork som genomfördes för Bitcoin Cash. Priset är 70% lägre än det var i början av året. Det är den största marknadsjusteringen sedan perioden mellan 2013 – 2015, och totalt 82% lägre än den högsta punkten någonsin (december 2017 när priset nådde 20 000 dollar).

Rapporter säger att USA nu undersöker om den kraftiga stigningen vi såg mot slutet av 2017 var p.g.a manipulering. Det är verkligen motvind för kryptovalutor just nu.

3 kryptovalutor som har förlorat mest

De tre kryptos som förlorade allra mest under november var BCH, EOS, och ETH. Vi går igenom resultaten.

1. Bitcoin Cash sjönk 59.6%.investera i bitcoin
BCH/USD började november på 427 dollar. Den 25e november stod kursen på 148.5 dollar, men återhämtade sig och steg till 170 dollar innan månaden var slut.

Bitcoin Cash är för tillfället den femte mest värdefulla kryptovalutan med ett marknadsvärde på cirka 3 miljarder dollar. Trots det har värdet sjunkit nästan 93% sedan årets början. Det finns bara en enda krypto som tappat mer.

Den stora anledningen är hardforken som implementerades den 15e november. BCH splittades i två, Bitcoin ABC och Bitcoin SV.

2. EOS sjönk 44.8%.
EOS/USD började månaden på 5.2 dollar. Den 30e november stod priset på 2.8 dollar. EOS är för tillfället den sjätte största kryptovalutan enligt marknadsvärde värderat till cirka 2.6 miljarder dollar. Totalt har priset sjunkit 66% under året.

Det finns ingen direkt anledning till det stora raset, utan valutan följer branschen över lag.

3. Ethereum sjönk 42.7%.
ETH/USD började månaden på 199.7 dollar. Den 27e november stod kursen på 103 dollar, för att återhämta sig lite innan månadsskiftet upp till 113.6 dollar. Månaden såg ett ras på 42.7%.

Ethereum är för tillfället världens tredje största kryptovaluta enligt marknadsvärde, värderat till cirka 12.1 miljarder dollar. För året har ETH tappat otroliga 85.4%. Precis som de flesta kryptovalutor har priset rasat på grund av marknadens justering, och inte för att de har förlorat direkt värde.

Vi visste sedan tidigare att 2018 kommer bli ett otroligt viktigt år för kryptovalutor. Det är verkligen upplagt för en spännande avslutning på året. EFT trading med kryptovalutor verkar vara på god väg att bli verklighet. Om det händer kommer priset på dessa digitala valutor att åter skjuta i höjden.