November Hardfork för Bitcoin Cash BCH

handla bch

Idag den 15e november är det en hardfork inplanerad för Bitcoin Cash. Än så länge råder inte konsensus, så det är ett ställningskrig mellan två olika versioner. Det innebär att det kan komma att finnas två olika versioner.

Situationen är väldigt lik det som hände 2017 när Bitcoin (BTC) forkade och skapade BCH. Det fanns ingen konsensus och miningkraften dividerades mellan de två. Det hela handlar till stor del om hashpower.

Många trodde då att den nya Bitcoin Cash skulle ta över majoriteten av hashkraften, men i början pendlade det fram och tillbaks. Inom kort skulle det dock visa sig att Bitcoin var överlägset. Hashingkraften mångdubblades och miningbolag övergav Bitcoin Cash för att BCH blev mindre lönsamt.

Kan det bli ett liknande scenario efter denna hardfork?

Vad innebär den nya hardforken?

Teamet bakom Bitcoin Unlimited vill att de som minar får välja själva genom sitt agerande. Bitcoin Cash edition 1.5.0.1 är en uppgradering som tillåter både Bitcoin ABC och nya Bitcoin SV. Med implementeringen av BIP135 vill de alltså att alla nodes får välja sida.handla bch

Från ett trading perspektiv kan priset på Bitcoin ABC att få lite hjälp på traven. Bitpay Inc., ett av de mest välkända bitcoin betaltjänsterna i branschen, verkar redan ha valt sida. Bolaget gick ut med ett pressmeddelande och sa att de inte planerar att implementera support för nya Bitcoin SV.

Bitpays e-wallet är en av de mest använda betalningsmedlen för företag, mycket tack vare deras unika tillägg. De har skapat ett eget betalningsprotokoll som minskar felmarginalen för betalningar genom att uppoffra väldigt lite anonymitet. Som företagare kan man uppskatta det.

Vad är Bitcoin SV?

Kort sagt så är Bitcoin Cash SV, även kallat “Satoshi Version”, en uppgradering som ökar storleken på blocken som minas till 128MB. Det är en kraftig ökning från det tidigare 8MB, och lite förvånande så verkar det som att nätverket vill olika än vad tradarna vill.

Skvallret går att det är Bitcoin SV som har mest support från miners. Det skulle innebära att det sannolikt är BCHSV som tradas för det högre priset.

Vad är Bitcoin ABC?

I juni 2017 presenterades en beredskapsplan för kommande hardforks. Det har länge pratats om att storleken på blocken måste ökas, och i juni förra året implementerades det en mjukvara i blockkedjan Bitcoin Core. Den nya mjukvaran kallades inofficiellt Bitcoin ABC, men i juli började den tradas som Bitcoin Cash BCH.

Enligt CoinDance finns det just nu cirka 600% fler nodes för Bitcoin Cash ABC jämfört med de som är redo för SV. ABC har också fördelen att tre av de allra största handelsplatserna verkar ha gjort sina val. Den enda nackdelen som vi har sett hittills är att Bitcoin Cash SV har den största miningpoolen.

Beroende på vilken token som visar sig vara mest värdefull kommer justeringar göras. Helt säkert. Oavsett om framtiden lutar mot BCHSV eller BCHABC så kommer ändå BTC behålla titeln som den mest dyrbara kryptovalutan. Den har fått en form av guldstandard i branschen.