Storbritanniens Premiärminister David Cameron Förutspår Ett Väldigt Jämnt Resultat i EU-omröstningen

Premiärminister David Cameron har sagt att torsdagens (23 juni) folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i Europeiska unionen kommer sannolikt vara mycket jämn men han förutspådde en “remain-aktieutdelning” i investeringar om britterna röstar för att stanna i EU.

Med bara två dagar kvar till den omröstning som kommer att forma Europas framtid, har opinionsundersökningar indikerat att den brittiska opinionen är så uppdelad att resultatet är för nära för att kunna förutse.

Samtidigt varnade den schweiziska investmentbanken UBS sina kunder på tisdagen (21 juni) att de kan misslyckas med att utföra vissa orders på sin elektroniska handelsplattform om veckans Brexit-folkomröstning skulle komma att påverka likviditet eller orsaka extrem volatilitet.

-Det är mycket nära; ingen vet vad som kommer att hända, sade Cameron till tidningen Financial Times i en intervju som publicerades under tisdagen (21 juni).

Vid den händelse att resultatet blir att stanna kvar i EU förutspådde premiärministern ett uppsving i investeringar i Storbritannien.

‘Det är ett utmärkt ställe att göra affärer’

-På fredag (24 juni) tror jag att företag och de som skapar jobb kommer att tänka: Storbritannien har fattat ett beslut, låt oss bidra till ekonomin och skapa arbetstillfällen och möjligheter eftersom det är ett utmärkt ställe att göra affärer, sade han till FT.

Cameron har också utfärdat en varning till medlemmar av hans styrande konservativa parti som säger att de kommer fortsätta att kämpa för en Brexit om “Remain” vann med endast en knapp majoritet.

-Jag anser att denna folkomröstning kommer avgöra frågan, sade han.

Tidigare under tisdagen (21 juni), vädjade Cameron till britterna, särskilt äldre väljare, att tänka på konsekvenserna en utgång ur EU skulle ha på landet och dess kommande generationer.

‘Leda till frenetiska rörelser’

Resultaten beräknas vara inne från tidigt på fredag (24 juni) och förväntas leda till frenetiska rörelser på finansmarknaderna, i synnerhet sterling.

UBS sade att oavsett resultatet kan det finnas en ökad volatilitet och en inverkan på handelsvolymer , vilket i sin tur kan påverka dess förmåga att utföra kunders placeringar.

>>Läs mer om Ava Trade här och lär dig handla med valutor online