Positiva nyheter för det brittiska pundet


Två uppmuntrande nyheter gällande den brittiska ekonomin kom under tisdagen, som båda sannolikt kommer att ge det brittiska pundet en uppsving på valutamarknaderna och kommer dessutom att vara av stort intresse för alla inblandade i valutahandel på nätet.

Starkare tillväxt än förväntat

Den första nyheten av dessa två var tillkännagivandet från CBI att den brittiska ekonomin expanderat i en snabbare takt under det senaste kvartalet än det gjorde under kvartalet dessförinnan.

Det visade sig också att brittiska tillväxten kom in på 0,7 procent mellan januari och mars i år, vilket väl kan jämföras med 0,6 procent tillväxt under de sista tre månaderna av 2014.

Tjänster presterar bra

Den andra positiva utvecklingen för den brittiska ekonomin uppstod när det meddelades att tjänstesektorn, som är en av de största och viktigaste områdena i hela den brittiska ekonomin, hade vuxit snabbare än någon gång under de senaste sex månaderna. Sektorn visade en mycket stark siffra på hela 58,9, vilket är 2,2 procentenheter högre än under februari. Storbritanniens sysselsättning och näringsliv presterar för närvarande väl och det bådar gott för den brittiska ekonomins återhämtning och kan hjälpa till att stärka pundet ytterligare under de kommande månaderna.

Riksdagsval hotar

Efter de senaste två nyheterna om den brittiska ekonomin, är det viktigt att påpeka ett potentiell gupp i vägen för det brittiska pundet under de kommande veckorna. De senaste opinionsmätningarna, inklusive de som släpptes den 7 april pekar alla på ett utsatt parlament. Utan en majoritetsregering är det möjligt att valutamarknaderna kan få lite oroliga svängningar då ett val av en bred koalition av progressiva partier inte är lika engagerade i att minska underskottet, samt att vidhålla en återhållsam budgetpolitik som de konservativa, liberala och demokratiska koalitionen de senaste fem åren.