Valutahandel hos oseriösa valutamäklare och valutaskolor?


Som alla vet finns det oseriösa företag överallt. Det finns alltså också oseriösa företag inom finansbranschen och inte minst oseriösa valutaskolor eller valutaföretag. Vissa aktörer försöker till och med ta betalt för att sälja på sin (eller sin samarbetspartners) handelsplattform. Eller kanske lovar guld och gröna skogar i form av så kallad “one click trade”, där du själv inte behöver göra annat än klicka på en knapp.

Givetvis kan man få hjälp av programvaran att ställa in parametrar som t.ex. stop loss inställningar. Men det är inte där utmaningen med valutahandel ligger. Och inte heller något unikt för “valutaskolornas” programvaror som de vill sälja. Det är bättre att lägga en halvtimme på att lära sig vad de olika begreppen innebär istället för flera timmar på att gå på ett gratis “seminarie” som egentligen är en enda lång säljpitch.

Fråga dig själv varför de skulle lägga all den tid och energi som krävs på att sälja sina kurser, om det nu var så lätt att garantera framgång genom klick på en knapp i deras programvaror? Blir man också ombedd att inte läsa på för mycket så tror jag de flesta förstår att något är galet; oavsett anledning till det.
– Att läsa på och utbilda sig själv inom ämnet kan aldrig vara fel.

Med detta sagt så vill vi höja varningens finger för vissa så kallade valutamäklare eller “lär dig att handla”-företag. Det finns inga genvägar med magiska recept eller siffror. Läs på och lär dig hur valutahandel fungerar, så kan du givetvis nå framgång och bli så fri som du själv tillåter dig vara. Men vägen dit heter utbildning och lärdom.

Vi på ForexTrading.se förespråkar och ser hellre att du utbildar dig och läser på och blir en framgångsrik handlare, istället för att försöka sälja på dig magiska lösningar eller genvägar. Låter det för bra för att vara sant så är det ju tyvärr oftast det. Därför ber vi dig aldrig att betala för programvara eller för att lära dig. Inte heller ber vi dig att inte läsa på, tvärtom – läs allt du kan så du kan ta pålästa beslut!
›› Läs vår nybörjarguide till valutahandel och börja lära dig med ett demo-konto som är helt gratis att prova handla med.

Framför allt; som vanligt när det gäller investeringar eller spekulation gäller devisen: satsa inte mer än du har råd att förlora.

Hitta rätt valutamäklare och valutahandels-plattform

Har du redan läst vår nybörjarguide så kan du ta dig en titt i vår topplista med bästa valutamäklare. De erbjuder alla demo-konton där du handlar med låtsaspengar och det kostar inget att prova. Du får alltså också chansen att testa deras olika valutahandelsprogramvaror utan kostnad.

Vissa valutamäklare som vi rekommenderar erbjuder till och med en mindre summa riktiga pengar att börja handla med.
– Sätter du in riktiga pengar är det så klart något annat och är det som de seriösa valutamäklarna så småningom tjänar sina pengar på, i form av ett slags courtage (fast baserat på skillnad mellan köp- och säljkurs).