Yenen fortsätter att gå ner och du bör förstå varför


En god del av de senaste valutahandel nyheterna har fokuserat på den fortsatta nedgången av yenen i förhållande till sina andra stora motparter.

Denna riktmärke valuta blev illa tilltygad då det framkom att investeringspolitik i samband med statens Pension Investment Fund (GPIF) kommer att fokusera på mer riskfyllda tillgångar.

I sin tur har detta lett till att vissa online Forex handels analytiker, att dra slutsatsen att Kina tror att yenen kommer att fortsätta sin nedgång. Naturligtvis skulle en riskbenägen strategi som återspeglade en självsäker yen marknad knappast göra sådana ändringar.

När vi jämför detta med de sju månaders av USA-dollarns höga nivåer, är det tydligt att se varför vissa kan välja att ta avstånd från yenen för tillfället.

På andra sidan av världen, har pundet sjunkit i värde jämfört med euron och dollarn. Detta beror främst på den volatilitet som orsakas av den kommande skotska folkomröstningen. En undersökning har visat att det finns mer stöd för självständighet och i sin tur, kan investerare tänkas vara försiktig med att bli involverad med pundet tills en tydligare riktning är etablerad.

Medan alla fortsätter att fokusera på den försämrade situationen mellan Ryssland och Ukraina. Eftersom förslaget om ytterligare en runda av sanktioner har aviserats av EU och USA, har rubeln rasat den senaste tiden. På grund av möjligheten att ytterligare kapital kommer att lämna Ryssland under de närmaste dagarna, har valutan nått en ny låg nivå och förlorat tolv procent av sitt värde mot dollarn.

Det verkar som om många online valutahandlare specialister kommer att ta en ganska försiktig ställning i de kommande dagarna. Skulle spänningarna stiga ytterligare i Baltikum, kan vi mycket väl se en liten spricka på marknaderna.